LAXGRATÄNG MED CITRON & DILLSÅS, RIS OCH BLOMKÅL

Tillagningstid
40 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 påse Middagsklart Citron & dillsås XL
  • 4 portioner ris
  • 1/2 blomkålshuvud, skiva i 1/2 cm stora bitar
  • 600g lax. skuren i tärningar
  • Salt och peppar
  • Eventuellt 1/2 kruka dill

Recept

1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

3

Skiva under tiden blomkålen och tärna laxen. Hacka dillen grovt. Blanda sedan samman blomkål, lax och dill.

4

Lägg det nykokta riset i botten på en ugnsfast form.

5

Strö ut laxblandningen över riset och häll slutligen på Middagsklart såsen.

6

Gratinera i ugn på 175 grader i ca 20 minuter.