Lax i citron & dillsås med smörstekt potatis

Ett lättlagat fiskrecept med lax och Abba Middagsklart citron & dillsås, som serveras med en krispig, smörstekt potatis och goda grönsaker. En vardagsrätt som går fort att göra och som är omtyckt av hela familjen!
Lax i ugnsform med Abbas Middagsklart Citron- och dillsås, polkabetor, sockerärter
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes

INGREDIENSER

  • 1 Abba Middagsklart citron & dillsås 
  • 500 g laxfiléer (4 st portionsbitar eller 500 g färsk laxfilé)
  • delikatesspotatis
  • en klick smör 
  • en knippe persilja
  • flingsalt (efter smak)
  • polkabetor (frivilligt)
  • sockerärtor (frivilligt)

RECEPT

  • Starta ugnen på 175 grader. Fördela laxen i en ugnssäker form och ringla såsen över. Skjutsa in i ugnen och låt gå tills laxen är färdig.
  • Halvera din potatis och koka i lättsaltat vatten i ca 15-20 minuter. När potatisen är färdig hettar du upp en panna med smör, tillsätt potatis, hackad persilja och flingsalt.
  • Stek tills fin färg och krispigt skal. Servera direkt och det viktigaste av allt – ät och njut! 

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}