LAX MED VITLÖKSROSTAD POTATIS, VITVINSSÅS OCH SEMIBAKADE TOMATER

Tillagningstid
45 minuter

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 600 g Potatis, fast sort
  • 1 st citron (zest)
  • 4 klyftor vitlök
  • Salt & peppar
  • 250 g Körsbärstomater
  • 4 st laxfiléer
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås

Recept

Sätt ugnen på 200 grader.

Klyfta ner potatisen i kvartar. Lägg i en stor ugnsfast form med citronzest, vitlök, olja, salt och peppar och blanda om. Tänk på att formen ska vara tillräckligt stor för att sedan rymma laxen och tomaterna. Baka i 15 minuter.

Ta ut formen ur ugnen. Gör plats i mitten för laxfiléerna som läggs i och kryddas med salt och peppar. Sprid ut tomaterna i formen och häll slutligen såsen över laxen.

Sätt in i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter till laxen är klar.

Garnera med lite persilja.

743