KRÄMIG SILL MED TOMAT OCH CHILI

Kocken Frida Ronge har tagit fram tre goda recept med sill, perfekt för dig som vill inspireras och lägga in din egen sill.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 paket 5 minuterssill, Abba
  • 2 dl majonäs
  • 2 msk sriracha chilisås
  • 1 färsk röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st tomater
  • 2 nypor svartpeppar
  • 3 msk kapris eller kaprisbär
  • Chiliflakes som garnityr

Recept

Skär tomaten i tomatskidor (ta bort kärnhuset) och skär chilin i bitar, smaka av så chilin är lagom stark och anpassa efter din egen hetta och skär sillen i bitar.

Blanda majonnäs, tomatpuré, sriachachilisås till en jämn sås och lägg i sillen, tomatskidor, färsk chili, svartpeppar och kapris. Placera allt i en burk.

Låt stå i 24 timmar.

Toppa eventuellt med lite färsk chili och chiliflakes.

14166