KOLJA MED GUBBRÖRA OCH SMÖRSTEKT KAVRING

Ingredienser

KOLJA

  • 600 g koljafiléer
  • neutral olja
  • salt och peppar

GUBBRÖRA

  • 3 medelstora potatisar, kokta
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0.5 rödlök
  • 200 g Abba klassisk matjes
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 msk kaviar
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  • 0.5 dl dill, hackad
  • salt och peppar

SERVERING

  • 200 g spenat
  • olja
  • 2 skivor kavring
  • smör, till stekning

Recept

1

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och ringla över riktigt med olja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter.

2

Hacka potatis, ägg, rödlök och matjessillen. Blanda samman med övriga ingredienser till gubbröran.

3

Stek spenaten i lite olja tills den mjuknar och sjunker ihop.

4

Smula sönder eller hacka sönder kavringen och smörstek i en stekpanna tills det får en lite krispig yta.

5

Servera koljan ovanpå en bädd av spenat. Toppa med gubbröran och smörstekt kavring.

Relaterade produkter