Vanliga frågor och svar om att lägga in sill samt massa julinspiration för årets julbord. Vi har samlat allt på ett och samma ställe.
Grazie mille – tack Italien för denna fantastiska sill! Att det uppstår magi när smakinfluenser från Italien möter svenska köket är sen gammalt – vårt recept på italiensk sill är inget undantag. Med smaker som tar sinnet till de italienska gårdarna, skapar soltorkade tomater, basilika, parmesan och vitlök en smaksymfoni tillsammans. Det är en krämig sill du snabbt svänger ihop tack vare vår fina 5-mintuerssill, och den passar lika bra till högtider, på snittar som tilltugg eller som en extra god lunch på en bit surdegsbröd.
Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Lägg sillen i en glasburk eller plastskål.
Finhacka basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Rör sedan ihop samtliga ingredienser i en skål.
Blanda parmesanost, crème fraiche, majonnäs med sillen. Rör sedan ner blandningen av basilika, tomat, vitlök och pinjenötter. Smaka av med svartpeppar.
Låt stå i ett dygn och förvara i burk med lock. Servera ur glasburk eller lägg upp på ett fat. Mums!
Vanliga frågor och svar om att lägga in sill samt massa julinspiration för årets julbord. Vi har samlat allt på ett och samma ställe.