FYLLDA LAXFILÉER MED VÅRPRIMÖRER I VITVINSSÅS

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 laxfiléer (eller ca 500 g laxfilé)
  • 1 Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 2-3 stjälkar salladslök
  • 5 silverlökar, små
  • 1 näve ärtskott
  • 2-3 bananschalottenlök

Fyllning

  • 1 dl Västerbottenost
  • 2 dl färskost
  • pepparrot efter tycke och smak

Recept

1

Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängs pepparrot och en nypa peppar.

2

Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.

3

Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.

4

Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.