FRÖKNÄCKE MED KRÄMIG GUBBRÖRA

Receptbild fröknäcke med gubbröra

Receptbild fröknäcke med gubbröra

Tillagningstid
90

Portioner
6

Ingredienser

FRÖKNÄCKE

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

GUBBRÖRA

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 150 g Abba Inlagd Sill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st rödlök
  • 1/2 dl gräslök

Recept

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

Blanda alla torra ingredienser till fröknäcket i en skål, tillsätt olja och kokande vatten och låt stå ca 10 minuter.

Ta fram bakplåtspapper och kavla ut fröknäcket tunt, enklast är att lägga ett bakplåtspapper ovanför smeten och kavla det tunt.

Strö över flingsalt och grädda i ugnen, ca 15 minuter tills frasigt och gyllene, gärna flera plåtar samtidigt. Se så att de inte gräddas ojämnt, byt i så fall plats på plåtarna. Låt svalna på galler.

Hacka äggen grovt och skär sillen i små bitar. Hacka rödlök och gräslök fint och blanda sedan alla ingredienserna i en skål och låt stå svalt över natten.

Bryt fröknäcket i mindre bitar och klicka på gubbröran vid servering.

15582