FISK & BLOMKÅLSGRATÄNG

Tillagningstid
30 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
  • 1 påse (2 för krämigare gratäng) Vitvinssås för ugnsbakad torsk
  • 0.5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar, medelstora
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt & vitpeppar

Recept

Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.

Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.

Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.

Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg.

310465