FISK & BLOMKÅLSGRATÄNG

Tillagningstid
30

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås 250 g (ytterligare 1 påse för krämigare gratäng)
  • 0.5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar, medelstora
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt & vitpeppar

Recept

Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.

Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.

Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.

Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg.

761