CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

Curry är både gott och har en del hälsofördelar då det innehåller gurkmeja som bland annat motverkar benskörhet. Man har också studerat sambandet mellan låg förekomst av Alzheimers i Indien i relation till den stora mängd kurkummin som också återfinns i curry och äts i stor utsträckning där. Huruvida sambandet stämmer eller inte lägger vi ingen vikt vid, men smaken går vi i god för. Här är ett currysill recept med både curry och äpple – laga och smaka.

Tillagningstid
10 minuter

Portioner
2

Ingredienser

  • 1 pkt Abba Sill på 5 minuter, filéer
  • 2 msk av lagen
  • 2 tsk currypulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 äpple
  • 1 bit purjolök (ca 10cm)
  • Salt & peppar

Recept

Låt sillen rinna av (men spara lite av lagen) och skiva i tunna bitar.

Blanda ut kryddorna med lagen, tillsätt crème fraiche och majonnäs.

Tärna äpplet i små bitar och strimla purjolöken fint.

Blanda allt tillsammans med sillen och lite salt & peppar.

310405