CITRON & DILL-PANKOPANERADE FISKBULLAR MED POTATISMOS

Tillagningstid
20 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 x 375 g Abba fiskbullar i buljong
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • salt
  • 1 färsk citron
  • 1 tsk torkad dill
  • rapsolja och smör till stekning

Potatismos

  • 1 kg potatis (mjölig)
  • ca 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt & vitpeppar

Recept

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Tips! Skär potatisen i mindre bitar så går det fortare.

2

Tvätta och riv det yttersta gula av skalet på citronen och blanda med dillen, vänd sedan ner detta i panko ströbrödet. Häll av buljongen på fiskbullarna och pressa lite citronsaft över bullarna. Låt det dra 10 min och häll sedan av citronen.

3

Doppa fiskbullarna först i mjölet, sedan vispat ägg och till sist i den smaksatta pankon. Stek upp fiskbullarna i rapsolja och smör tills de är frasiga och gyllenbruna.

4

När potatisen fått koka klart, häll av vattnet och mosa den i kastrullen. Späd med varm mjölk och lägg i smöret, rör det slätt och poröst. Krydda av med salt och vitpeppar.

5

Servera med gröna ärtor eller rårivna morötter

TIPS!

Citron & dill går alldeles utmärkt att byta ut mot ex. riven parmesan eller ingefära/chili.

742

RELATERADE PRODUKTER