CHEESECAKE FRÅN KOSTER

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
6

Ingredienser

  • 200 g mörkt bröd, t ex kavring
  • 1 dl smält smör
  • 2 msk gelatinpulver
  • 3/4 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl dill, finhackad
  • 1.5 burk (120 g) Abba Caviar Röd Stenbitsom

Till fyllning

  • 0.5 burk (40 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom, till topping, Går även bra att byta ut stenbitsrommen mot Abba Mixcaviar.

Recept

1

Mixa bröd med smör till en slät massa och tryck ut den på botten av en form (24 cm) med löstagbar kant.

2

Blanda gelatinpulver med vatten och låt svälla i några minuter.

3

Blanda créme fraiche, gräddfil, rödlök, dill och caviar i en skål. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i créme fraicheblandningen.

4

Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt kallt och stelna över natten.