CHAWANMUSHI MED FISKBULLE, HUMMER OCH STENBITSROM

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk dashimoto pulver (japansk fiskbuljong)
  • 1 nypa salt
  • 4 st Abba Fiskbullar Buljong
  • 1 msk Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 40 gram hummer, krabba eller kräfta
  • 4 msk blandade baljväxter - spritärtor, bondbönor eller vaxbönor

Recept

Vispa ägg, vatten, mjölk och grädde i en bunke, smaksätt med dashimoto och salt, sila genom finmaskig sil.

Lägg 1 fiskbulle i botten på små ugnsfasta portionsformar, häll på smeten och ställ formarna på en plåt, platsa noggrant över hela plåten.

Baka i ugnen 90 C ånga i ca 30 minuter tills äggsmeten sätter sig helt som en fast äggkräm.

Blanchera ärtor och bönor i saltat vatten.

Toppa chawanmushin med skalade hackade skaldjur och ärtor & baljväxter. Serveras ljummen.

401971

FLER GODA RECEPT...