WASABISILL

Wasabi växer i Japan där den också återfinns i mycket av matlagningen. Wasabi serveras ofta tillsammans med sushi, vilket kanske är den vanligaste associationen, men ger en förträfflig sillinläggning också. Smaken kan liknas med stark senap. Detta wasabisill recept är för dig som älskar starkt och smaken av wasabi helt enkelt! Tips - ät med pinnar för att få en mer japansk-inspirerad matupplevelse.
Portioner 4
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 pkt 5-minuterssill, Abba
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 tsk wasabi
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 tsk soja

RECEPT

  • Häll av spadet från sillen och skär filéerna i bitar.
  • Hacka gräslöken och blanda samman resten av ingredienserna.
  • Blanda sedan i sillen och häll över allt i en burk med lock. Går bra att servera med detsamma.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.