VEGETARISK SILL MED PORTABELLOSVAMP OCH TRYFFEL
INGREDIENSER
- 200 g portabellosvamp
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl ättikssprit
- 1 tsk salt
- 150 g tryffelmajonnäs
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 salladslökar
- 1 rött äpple
- svartpeppar
- Smörgåskrasse till garnering
RECEPT
- Koka upp vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.
- Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner svampen i lagen och låt stå i kyl över natten.
- Häll av lagen.
- Skiva salladslöken och hacka äpplet.
- Blanda crème fraiche, salladslök, äpple, peppar och majonnäs i en bunke.
- Varva svamp och majonnäsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnera med smörgåskrasse innan servering.