VEGETARISK SILL MED PORTABELLOSVAMP OCH TRYFFEL

INGREDIENSER

  • 200 g portabellosvamp
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt
  • 150 g tryffelmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 salladslökar
  • 1 rött äpple
  • svartpeppar
  • Smörgåskrasse till garnering

RECEPT

  • Koka upp vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.
  • Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner svampen i lagen och låt stå i kyl över natten.
  • Häll av lagen.
  • Skiva salladslöken och hacka äpplet.
  • Blanda crème fraiche, salladslök, äpple, peppar och majonnäs i en bunke.
  • Varva svamp och majonnäsblandningen i en burk. Sätt på lock. Låt stå minst ett dygn före servering. Garnera med smörgåskrasse innan servering.

Dela