VEGETARISK “SILL” MED AUBERGINE

Inlagd aubergine i burk.

INGREDIENSER

  • 1 st aubergine
  • 0,5 dl ättika
  • 10 st svartpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2-3 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot

RECEPT

  • Dela aubergine på längden i 1,5-2 cm tjocka skivor och salta riktigt. Låt stå i ca 20 min och skölj sedan av i vatten. Dela i ”sillbitar”.
  • Blanchera i välsaltat vatten i 5-7 min och kyl sedan ner i isvatten.
  • Koka ihop en lag av ättika, socker och salt. Kyl ner den.
  • Skala lök och morot. Skiva löken tunt och dela moroten i 1 cm tjocka skivor.
  • Varva alla ingredienser i en glasburk och slå över den kalla lagen.
  • Förvara i kylskåp och låt ”sillen” mogna i 2-3 dagar innan du äter den.

Dela