VEGETARISK “SILL” MED AUBERGINE
INGREDIENSER
- 1 st aubergine
- 0,5 dl ättika
- 10 st svartpepparkorn
- 5 st kryddpepparkorn
- 2-3 st lagerblad
- 1 st gul lök
- 1 st morot
RECEPT
- Dela aubergine på längden i 1,5-2 cm tjocka skivor och salta riktigt. Låt stå i ca 20 min och skölj sedan av i vatten. Dela i ”sillbitar”.
- Blanchera i välsaltat vatten i 5-7 min och kyl sedan ner i isvatten.
- Koka ihop en lag av ättika, socker och salt. Kyl ner den.
- Skala lök och morot. Skiva löken tunt och dela moroten i 1 cm tjocka skivor.
- Varva alla ingredienser i en glasburk och slå över den kalla lagen.
- Förvara i kylskåp och låt ”sillen” mogna i 2-3 dagar innan du äter den.