SPAGHETTI MED TONFISKSÅS

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 2 burkar Abba Tonfisk i vatten
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad oregano/basilika
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • basilika och citronzest till garnering

RECEPT

  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Skala och hacka gul lök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja och pressad vitlök. Slå över det vita vinet och låt koka in i ett par minuter.
  • Tillsätt passerade tomater, tonfisk, buljong, dijonsenap och oregano eller basilika. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera eventuellt med basilika och lite citronzest.

Dela