Sillröra i ostkrustader

Bjud på detta fantastiskt goda och enkla tilltugg med sillröra och egengjorda ostkrustader. Ett perfekt inslag till midsommar eller att servera som mingelmat när som helst. Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara duka fram när gästerna kommer.
Sillröra i ostkrustader
Portioner 24
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

Sillröra

  • 2 stora potatisar
  • 3 st ägg
  • 1 burk Abba inlagd sill
  • ½ liten rödlök
  • 4 msk hackad dill
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt (smaka av)
  • Cayennepeppar (smaka av, om man vill ha lite hetta)

Ostkrustader

  • 1 hushållsost (ca 8 dl riven ost)
  • 1 citron (frivilligt som pynt)
  • Gräslök (frivilligt som pynt)

RECEPT

Sillröra

  • Tärna potatisen och koka tills de blir mjuka. Låt svalna.
  • Koka ägg och tärna i små bitar när de är färdigkokta.
  • Hacka sillen i små bitar.
  • Finhacka rödlök och dill.
  • Blanda ihop allt tillsammans med créme fraiche.
  • Smaka av med salt och eventuellt lite cayennepeppar om man vill ha hetta.

Ostkrustader

  • Sätt ugnen på 200℃.
  • Riv hushållsost och lägg ut små kompakta högar på ett bakplåtspapper. 12 st högar blir lagom i storlek på en plåt. Receptet är för 24 ostkrustader, så antingen gör du krustaderna i två omgångar eller så använder du två plåtar.
  • Grädda ostkrustaderna i ugnen ca 10 minuter.
  • Håll koll och stäng av ugnen när de har fått fin färg. Håll luckan öppen och ta ut oskrustaderna, en och en. Lägg över på ett litet upp-och-nervänt glas (i storlek snapsglas). Pressa ihop osten över glasbotten för att få formen av en liten skål/krustad. Använd ett papper då osten är väldigt varm. Här gäller det att vara lite snabb då osten stelnar snabbt.
  • Fyll upp dina ostkrustader med sillröran och pynta med en liten bit citron och lite hackad gräslök.
  • Servera och njut!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}