ONE POT FISKGRYTA MED BULGUR

one pot fiskgryta med bulgur
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 1 gul lök
  • 300 g rödspättafiléer
  • 3 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 250 g körbärstomater
  • 2 dl oliver
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • olja

RECEPT

  • Skala och hacka den gula löken.
  • Häll olja i botten på en stor gryta. Lägg ner den hackade löken och bulgur. Rör om och låt fräsa någon minut. Slå över Abbas vitvinssås och vatten och rör om.
  • Salta fiskfiléerna, rulla ihop och fördela i bulgurn i grytan. Fördela även tomaterna och oliverna. Sänk värmen till låg värme, sätt på locket och koka upp. Låt koka i 15 minuter.
  • Tag av från värmen, garnera med basilikablad och servera!

Dela