Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör

En klassisk matjestallrik slår aldrig fel. Mild matjessill tillsammans med härlig färskpotatis, ägghalvor, brynt smör och créme fraiche. Som pricken över i:et toppas den med smakrik rödlök och dill. Det är dessutom en lättlagad rätt som serveras kall – perfekt när man behöver god kall mat till många. Det enda du behöver göra innan servering […]
Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör - recept
Portioner 6

INGREDIENSER

  • 2 burkar Klassisk Matjes
  • 800 gram färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 stor hackad rödlök
  • 6 kokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 gram brynt smör

RECEPT

  • Koka potatisen, koktid beroende på storlek på potatis, men runt 18-20 min och låt svalna.
  • Koka äggen ca 6 min och låt svalna. Vi vill att äggen ska vara lite krämiga i mitten.
  • Lägg upp sillen på ett fat.
  • Dela äggen i två och lägg upp på fatet tillsammans med den kokta potatisen.
  • Hacka rödlök och strö sedan över den över tallriken.
  • Klicka ut crème fraichen på tallrikarna efter smak och tycke.
  • Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen.
  • Toppa med dill och njut!

Dela