Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör
En klassisk matjestallrik slår aldrig fel. Mild matjessill tillsammans med härlig färskpotatis, ägghalvor, brynt smör och créme fraiche. Som pricken över i:et toppas den med smakrik rödlök och dill. Det är dessutom en lättlagad rätt som serveras kall – perfekt när man behöver god kall mat till många. Det enda du behöver göra innan servering […]

Portioner 6
Tillagningstid 20 mins
INGREDIENSER
- 2 burkar Klassisk Matjes
- 800 gram färskpotatis
- 1 knippe dill
- 1 stor hackad rödlök
- 6 kokta ägg
- 1 dl crème fraiche
- 100 gram brynt smör
RECEPT
- Koka potatisen, koktid beroende på storlek på potatis, men runt 18-20 min och låt svalna.
- Koka äggen ca 6 min och låt svalna. Vi vill att äggen ska vara lite krämiga i mitten.
- Lägg upp sillen på ett fat.
- Dela äggen i två och lägg upp på fatet tillsammans med den kokta potatisen.
- Hacka rödlök och strö sedan över den över tallriken.
- Klicka ut crème fraichen på tallrikarna efter smak och tycke.
- Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen.
- Toppa med dill och njut!