Matjestallrik med färskpotatis, brynt smör och romsås
En klassisk och smakrik rätt med kryddsöt matjessill, färskpotatis, brynt smör och en kall romsås. Enkelt att göra och perfekt att servera som somrig lunch eller på buffébordet.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 500 g färskpotatis
- 1 rödlök
- 100 g rädisor
- 100 g sockerärtor
- 0,5 kruka dill, hackad
- 0,5 kruka gräslök, hackad
- 50 g smör
- 2 förp Abba klassisk matjes
- 1 citron, i klyftor
Romröra
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 burk Abba caviar röd finkornig rom
- salt
- peppar
- 1-2 msk citronsaft
RECEPT
- Koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt, dela sedan potatisen i halvor.
- Blanda ihop alla ingredienser till romsåsen.
- Finhacka rödlök och örter och klyfta rädisorna. Skär sockerärtor i mindre bitar.
- Bryn smöret tills det fått färg och börjar lukta nötigt.
- Lägg ut potatis, matjessill, rödlök, rädisor och sockerärtor på ett serveringsfat. Ringla över det brynta smöret och toppa med örterna.
- Servera tillsammans med romsåsen och några klyftor citron.