MATJESKLÄMMA MED HET RÄKRÖRA

Portioner 4

INGREDIENSER

Räkröran

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0,5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0,5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

RECEPT

  • Koka potatisen.
  • Snabbpicklad rödlök & rädisor
    Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.
  • Het räkröra
    Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.
  • Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!

Dela