MATJESILL MED NYPOTATISSALLAD

Matjessill har sitt ursprung i Nederländerna och är en klassiker i många svenska hushåll till midsommar. Det är kryddblandningen i sillen som gör det. På 30 minuter har du en sill att avnjuta – kanske tillsammans med en potatissallad? Varför begränsa sig till midsommar? Testa själv detta matjessillrecept så fort suget sätter in. Utsökt och lättlagat!
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 2 burkar (à 200 g) Abba Mästarmatjes
  • 800 g färskpotatis, kokt och delad
  • 2 dl skivad purjolök
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 knippe gräslök, skivad
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk söt senap
  • salt och svartpeppar

RECEPT

  • Koka upp mjölk, crème fraiche och senap. Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen).
  • Servera potatissalladen tillsammans med matjessill och en grönsallad.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.