LÄTTRIMMAD LAX MED FÄNKÅL, ÄPPLE & RÄKOR

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 500 gram färsk eller tinad laxfilé, utan skinn
  • 1 st fänkål
  • 1 grönt äpple
  • 1 kruka dill
  • 150 gram skalade räkor
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 50 gram smör
  • 1 påse Abba Middagsklart Citron & Dillsås

RECEPT

  • Lägg laxen i en form, blanda samman sockret och saltet , gnid in laxen med blandningen och låt stå i 15 minuter. Torka av överflödigt socker/salt och lägg laxen på en bit papper.
  • Skär fänkålen tunt , antingen med kniv eller med en mandolin, lägg i kallt vatten.
  • Tärna äpplet och skär dillen grovt, blanda dillen och räkorna med äpplet.
  • Slå av fänkålen i ett durkslag och salta och peppra lätt. Vänd ner fänkålen bland äpplet, dillen och räkorna.
  • Värm såsen lätt i en kastrull.
  • Stek laxen gyllene precis vid servering, vid 42°c i kärnan så är laxen klar.
  • Servera den lättrimmade laxen, fänkål- äpple- & räkorna tillsammans med Citron-& dillsås.

Dela