KRYDDPANERAD TORSK MED TOMAT- & MUSSELSALLAD, PARMESAN OCH ÖRTSÅS

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 500 g färsk eller tinad torskfilé
  • 2 dl ströbröd
  • 1 krm curry
  • 1 krm rosépeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 50 g parmesan
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 solovitlök
  • 1 burk Abba rökta musslor
  • 50 g osaltat smör
  • Salt och peppar

SÅS

  • 1 burk Creme fraiche
  • Färska örter, som ex. gräslök, dill, persilja
  • Salt & peppar

RECEPT

  • Dela torsken i fyra lika stora bitar.
  • Lägg ströbrödet i en bunke och lägg ner kryddorna , blanda runt med en sked, salta lätt.
  • Dela körsbärstomaterna och lägg de i en bunke, skala och hacka ner vitlöken.
  • Öppna burken med musslor, slå av vattnet och blanda med körsbären och vitlöken.
  • Panera torsken med krydd/ströbrödsblandningen och stek i smör i en panna, stek på medelvärme på ”brödsidan” och vänd fisken precis vid servering.
  • Servera med tomat/musselssalladen, riven parmesan och Örtsås.

Dela