Krämig ost- och laxpaj med rom på toppen

En riktigt god och krämig paj fylld med ost och lax, toppad med en klick rom. Enkel att göra och en säker vinnare på allt från lunch till festbuffé.
Ost- och laxpaj toppad med finkornig rom från Abba.
Portioner 6
Tillagningstid 1 hour

INGREDIENSER

  • 1 pajdeg, färdig
  • 200 g rökt lax
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl ost, riven, gärna lagrad
  • 1 kvist färsk bladpersilja, hackad + garnering
  • 1 kvist dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl gräslök, till garnering
  • 1 burk Abba caviar röd finkornig rom

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
  • Vispa ihop ägg, grädde och mjölk till en jämn smet. Salta och peppra.
  • Hacka dill och persilja (spara några blad till garnering). Häll ner hacket i äggstanningen tillsammans med den rivna osten och rör om.
  • Nagga pajdegen och förgrädda i ugn 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Lägg i laxen i pajen och häll äggstanningen över, garnera toppen med hela persiljeblad och grädda sedan i ugnen i ca 30-40 minuter. Toppa pajen med hackad gräslök och rom från Abba.
  • Dekorera fatet med blommor och blad för att få en härlig festkänsla.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}