KRÄMIG MATJESSILLTÅRTA I GLAS

matjessilltårta i glas recept
Portioner 6

INGREDIENSER

BOTTEN

  • 250 g kavring
  • 100 g smält smör

FYLLNING

  • 2 st gelatinblad
  • 2 burkar Abba matjessill
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • 600 g naturell färskost
  • 1 st finhackad rödlök
  • 2 msk citronsaft

TOPPING

  • 6 st rädisor i tunna skivor/klyfor
  • smörgåskrasse

RECEPT

  • Ta fram en matberedare och smula ner kavringen, tillsätt det smälta smöret och mixa till småsmulor.
  • Tryck ut kavringsmulet i små glas och ställ i kylskåp.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten, så det täcker, ca 5 minuter.
  • Låt sillen rinna av och hacka riktigt fint. Blanda sill och pepparrot med färskost och rödlök.
  • Värm citronsaften i en kastrull på låg värme, ta upp gelatinbladen och krama ur dem vattnet och låt smälta i saften, varsamt. Häll citronblandningen i färskoströran och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  • Klicka ut och bred fyllningen i glasen. Låt stå kylskåpskallt ca 3 timmar.
  • Vid servering, toppa med rädisor och klippt smörgåskrasse.

Dela