KRÄMIG LAXPASTA MED VITVINSSÅS OCH PARMESAN

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 500 g lax, i fyra bitar
  • smör eller olja
  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
  • parmesan, riven
  • eventuellt persilja, hackad

RECEPT

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Skala och hacka löken. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen och dela ner sparrisen i mindre bitar.
  • Fräs lök och sparris i en stekpanna med lite smör eller olja. Slå över vitvinssåsen i pannan och låt koka upp.
  • Blanda såsen med pastan och servera tillsammans med laxen. Toppa med riven parmesan och lite persilja om du vill.

Dela