KRÄMIG FISKBULLESTROGANOFF

fiskbullestroganoff med ris som bas
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 2 burkar Abba fiskbullar i buljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • smör
  • salt & peppar
  • ris & sallad till servering

RECEPT

  • Finhacka löken (gärna i matberedare), fräs lök och den pressade vitlöksklyftan i en klick smör.
  • Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpurén, ketchup och kryddor. Tillsätt fiskbullarna sist, låt puttra tills grytan är varm. (För en mindre krämig variant använd en burk krossade tomater istället).
  • Rosta pumpakärnor snabbt i en stekpanna. Servera stroganoffen med ris och några salladsblad.

Dela