FYLLDA LAXFILÉER MED VÅRPRIMÖRER I VITVINSSÅS

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer (eller ca 500 g laxfilé)
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 2-3 stjälkar salladslök
  • 5 silverlökar, små
  • 1 näve ärtskott
  • 2-3 bananschalottenlök

Fyllning

  • 1 dl lagrad ost
  • 2 dl färskost
  • pepparrot efter tycke och smak

RECEPT

  • Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängs pepparrot och en nypa peppar.
  • Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  • Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.
  • Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.

Dela