FISK & BLOMKÅLSGRATÄNG

Portioner 4

INGREDIENSER

  • 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
  • 1 påse (2 för krämigare gratäng) Vitvinssås för ugnsbakad torsk
  • 0,5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar, medelstora
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt & vitpeppar

RECEPT

  • Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
  • Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
  • Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
  • Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg.

Dela