Färskpotatissallad med primörer och romröra

En fräsch och somrig sallad med färskpotatis och primörer, toppad med en krämig romröra. Servera gärna med bitar av matjessill för extra god smak.
Serveringsfat med färskpotatissallad med primörer och romröra.
Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

  • 65 g sallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g ärtskott
  • 1 rödlök, stor
  • 1 kruka gräslök
  • 1-2 msk solrosolja

Romröra

Serveringsförslag

RECEPT

  • Koka färskpotatisen (om du behåller skalet, skrubba potatisen innan).
  • Blanda ihop alla ingredienser till romröran, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med lite rom.
  • Skiva rödlöken, dela potatisen i mindre bitar samt dela rädisorna på mitten. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite olivolja och om önskas lägg på skivade bitar av matjessill.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}