Färskpotatissallad med primörer och romröra
En fräsch och somrig sallad med färskpotatis och primörer, toppad med en krämig romröra. Servera gärna med bitar av matjessill för extra god smak.

Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 65 g sallad
- 1 kg färskpotatis
- 1 knippe rädisor
- 150 g sockerärtor
- 50 g ärtskott
- 1 rödlök, stor
- 1 kruka gräslök
- 1-2 msk solrosolja
Romröra
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 burk Abba caviar röd finkornig rom
- salt
- peppar
- 1-2 msk citronsaft
Serveringsförslag
- 1 burk Abba klassisk matjes
RECEPT
- Koka färskpotatisen (om du behåller skalet, skrubba potatisen innan).
- Blanda ihop alla ingredienser till romröran, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med lite rom.
- Skiva rödlöken, dela potatisen i mindre bitar samt dela rädisorna på mitten. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Ringla över lite olivolja och om önskas lägg på skivade bitar av matjessill.