CITRONSILL MED STJÄRNANIS

Färsk citronsaft kan användas vid matlagning för att smaksätta och fräscha upp. Citron gifter sig även utmärkt med sill. Citronens popularitet växte i Europa runt 1500-talet. Det används inte bara i stor utsträckning i asiatisk matlagning, utan även i traditionella mediciner och parfym. Här kommer ett recept på citronsill med c-vitamin!
Citronsill med stjärnanis recept
Portioner 4
Tillagningstid 5 minutes

INGREDIENSER

  • 1 pkt 5-minuterssill, Abba
  • 1 citron
  • 1 bunt dill
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk senapskorn

RECEPT

  • Skär sillfiléerna i sneda bitar.
  • Skölj citronen och zesta skalet.
  • Skiva löken i tunna skivor
  • Varva sill, lök, citronzest, kryddor och dill i en burk.
  • Häll på lagen från förpackningen. Låt den stå kallt några timmar eller gärna över natten.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Läs gärna vår policy för hantering av recensioner.