CITRON & DILL-PANKOPANERADE FISKBULLAR MED POTATISMOS

Citron & dill-pankopanerade fiskbullar med potatismos recept
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 2 brukar Abba fiskbullar i buljong
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 nypa salt
  • 1 st färsk citron
  • 1 tsk torkad dill
  • rapsolja och smör till stekning

Potatismos

  • 1 kg potatis (mjölig)
  • ca 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt & vitpeppar

RECEPT

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Tips! Skär potatisen i mindre bitar så går det fortare.
  • Tvätta och riv det yttersta gula av skalet på citronen och blanda med dillen, vänd sedan ner detta i panko ströbrödet. Häll av buljongen på fiskbullarna och pressa lite citronsaft över bullarna. Låt det dra 10 min och häll sedan av citronen.
  • Doppa fiskbullarna först i mjölet, sedan vispat ägg och till sist i den smaksatta pankon. Stek upp fiskbullarna i rapsolja och smör tills de är frasiga och gyllenbruna.
  • När potatisen fått koka klart, häll av vattnet och mosa den i kastrullen. Späd med varm mjölk och lägg i smöret, rör det slätt och poröst. Krydda av med salt och vitpeppar.
  • Servera med gröna ärtor eller rårivna morötter

Dela