ASIATISK CITRUSSILL CEVICHESTYLE
Vem har sagt att sill måste vara traditionellt med smak av morötter, kryddpeppar och lök? Varför inte utmana smaklökarna och prova denna fusion mellan sydamerikansk ceviche och det asiatiska köket blandat med det svenskaste vi har – sill. För att skapa en cevisheliknande sill skivar vi sillen tunt och marinerar den snabbt i lime och blandar sedan med chili, mango, limezest, salladslök och massor av koriander. Det som är utmärkande med just med denna sill är att det blir lite som en smakfestival, surt blandas med salt, och sött blandas med starkt!

Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 pkt 5 minuterssill
- 1/2 - 1 dl Limesaft
- zest från 1 lime
- 2-3 salladslök
- 1 röd chili
- 2 dl koriander
- 1/2 - 1 dl tinad fryst mango
RECEPT
- Häll av lagen från sillen och skär sillen riktigt runt (tänk som sushi)
- Häll över limesaft så det täcker sillen och låt ligga en stund så sillen tar smak av limesaften.
- Riv zesten av limen, finhacka chilin och salladslöken.
- Finhacka lite tinad fryst mango och toppa sillen tillsammans med lime, chili, salladslök och massor av koriander.
- Klar att servera direkt - gärna på ett fat som bilden visar!