Sill med chili, ingefära och citron

Zofias Kök har tagit fram ett snabbt och smidigt recept på inlagd sill med vår 5-minuterssill. Sillen får en fräsch och härlig smak av chili, ingefära, citronskal och salladslök. Perfekt på julbordet!

INGREDIENSER

5-minuterssill

  • 1 pkt Abba 5-minuterssill i bitar
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 gul chili
  • Ca 5 cm färsk ingefära
  • Citronskal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk hela pepparkorn
  • Ca 2 msk salladslök, finhackad
  • 1 nypa salt

Tillbehör

RECEPT

5-minuterssill

  • Öppna förpackningen och spara sillagen.
  • Skiva ingefära. Finhacka salladslök och chili. Skölj och riv skalet av en halv citron.
  • Varva sedan sillen i en tättslutande burk. Salta och lägg i svartpepparkorn. Häll på lagen från förpackningen.
  • Sillen kan serveras direkt, men kan även förberedas i förväg och ställas i kylen i ett dygn för att smakerna ska sätta sig.

Servering

  • Blanda majonnäs och röd caviar i en skål.
  • Dela äggen i klyftor och lägg upp på ett serveringsfat med ärtskott.
  • Skär äpplen och apelsin i tunna skivor. Hacka gräslöken fint. Varva sedan med sill, äppelskivor, apelsin och klicka på lite majonnäs-caviar.
  • Toppa med finhackad rödlök och salladslök. Avsluta med att klicka på röd och svart caviar. Smaka av med salt och peppar och servera direkt!

Dela