Smördegssnittar med Kalles sill, ägg och picklade senapsfrön

Dessa lyxiga och lättlagade sillsnittar är perfekta för julbordet eller som en elegant välkomstsnitt. Krispig smördeg med lagrad ost toppas med Kalles sill, finhackat ägg, picklade senapsfrön, gräslök och dill – en smakfull kombination som garanterat imponerar på gästerna!
Smördegssnittar med Kalles sill, lagrad ost, dill, gräslök, picklade senapsfrön
Portioner 6

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Kalles sill
  • 1 förpackning smördeg (kyld på rulle)
  • 1 ägg, att pensla med
  • 2-3 dl lagrad ost, riven
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 0,5 kruka färsk gräslök

Picklade senapsfrön

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl senapsfrö

RECEPT

Picklade senapsfrön

  • Koka upp alla ingredienser i en liten kastrull och låt sjuda på svag värme ca 60 min. Håll lite koll så inte all vätska dunstar, då kan det brännas.

Smördegssnittar

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg smördeg på ett bakplåtspapper och pensla med ett uppvispat ägg. Strö på riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, låt svalna och skär sedan i rutor.
  • Koka 2 ägg så de blir hårdkokta, låt svalna. Skala och hacka äggen.
  • Toppa smördegssnittarna med hackat ägg, Kalles sill, de picklade senapsfröna och hackade örter.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}