Silltallrik med matjes, färskpotatis och brynt smör

En klassisk silltallrik med matjessill, färskpotatis, ägg, rädisor, rödlök, örter och brynt smör. En riktigt god och enkel rätt som passar både till lunch och festligare tillfällen.
Silltallrik i somrig miljö med Abba matjes, brynt smör, rädisor, gräslök, dill och färskpotatis.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

  • 500 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 0,5 kruka gräslök, hackad
  • 50 g rädisa
  • 50 g smör
  • 2 förp Abba klassisk matjes
  • 1 dl gräddfil

RECEPT

  • Koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Koka äggen hårdkokta.
  • Skala och hacka äggen grovt. Dela potatisen i halvor. Finhacka rödlök och örter och skiva rädisorna tunt.
  • Brynt smöret tills det fått färg och börjar lukta nötigt.
  • Lägg ut potatis, matjessill och hackade ägg på ett serveringsfat. Klicka ut lite gräddfil och ringa över det brynta smöret.
  • Toppa med skivade rädisor, rödlöken och örterna.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}