MATJESILL MED NYPOTATISSALLAD
Matjessill har sitt ursprung i Nederländerna och är en klassiker i många svenska hushåll till midsommar. Det är kryddblandningen i sillen som gör det. På 30 minuter har du en sill att avnjuta – kanske tillsammans med en potatissallad? Varför begränsa sig till midsommar? Testa själv detta matjessillrecept så fort suget sätter in. Utsökt och lättlagat!

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 2 burkar (à 200 g) Abba Mästarmatjes
 - 800 g färskpotatis, kokt och delad
 - 2 dl skivad purjolök
 - 1 rödlök, skivad
 - 1 knippe gräslök, skivad
 - 1 dl crème fraiche
 - 0,5 dl mjölk
 - 2 msk dijonsenap
 - 2 msk söt senap
 - salt och svartpeppar
 





