SMÖRGÅSTÅRTA

Tillagningstid
60 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 skivor vitt landgångsbröd
  • 2 skivor längdskuren kavring

Fyllning 1

  • 1 dl Abba Tonfiskpastej 1 burk (200 g)
  • Abba MSC Tonfisk Filébitar i vatten
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • salladskrydda

Fyllning 2

  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 0.5 dl strimlad purjolök
  • 0.5 dl rivet äpple, syrligt
  • 125 g Philadelfia ost
  • 1 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • citronsaft

Till garnering

  • räkor
  • Abba Caviar
  • citron
  • tomat
  • kokt ägg
  • dill
  • ev. färsk oregano

Recept

Fukta brödet med tonfiskspadet och lägg två skivor vitt bröd underst. Blanda ihop ingredienserna till fyllning 1 och lägg på den. Lägg kavringen ovanpå, blanda ihop fyllning 2 och bred ut den över det mörka brödet. Lägg till sist på de sista vita brödskivorna. Kläd tårtan med hackad dill, dekorera med övriga ingredienser efter egen smak.

1014

Relaterade produkter