SMÖRGÅSTÅRTA

Tillagningstid
60 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 skivor vitt landgångsbröd
  • 2 skivor längdskuren kavring

Fyllning 1

  • 1 dl Abba Tonfiskpastej 1 burk (200 g)
  • Abba MSC Tonfisk Filébitar i vatten
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • salladskrydda

Fyllning 2

  • 1 burk (80 g) Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 0.5 dl strimlad purjolök
  • 0.5 dl rivet äpple, syrligt
  • 125 g Philadelfia ost
  • 1 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • citronsaft

Till garnering

  • räkor
  • Abba Caviar
  • citron
  • tomat
  • kokt ägg
  • dill
  • ev. färsk oregano

Recept

1

Fukta brödet med tonfiskspadet och lägg två skivor vitt bröd underst. Blanda ihop ingredienserna till fyllning 1 och lägg på den. Lägg kavringen ovanpå, blanda ihop fyllning 2 och bred ut den över det mörka brödet. Lägg till sist på de sista vita brödskivorna. Kläd tårtan med hackad dill, dekorera med övriga ingredienser efter egen smak.