SILLRÖSTI MED RICOTTA & VÄSTERBOTTENOST

Tillagningstid
15 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 små potatisar
  • 4-5 msk ricotta
  • 4 msk riven västerbottenost
  • 4 bitar Sill, Gin & Granskott
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • Mejram, färsk
  • liten nypa smör att steka i
  • salt och peppar

Recept

1

Riv potatisen på ett rivjärn. Smält smör i en panna och fördela den rivna potatisen i fyra "högar" och platta till i stekpannan, salta lätt. Stek gyllenbrunt på vardera sida.

2

Blanda Ricottaosten med den rivna Västerbotten och smaka av med salt och peppar. (Kom ihåg att sillen och osten är salt så salta inte för mycket). Spara lite Västerbotten till att strö på toppen.

3

Toppa med sillen, Västerbottenost, rödlök och några små mejramblad.