MATJESKLÄMMA MED HET RÄKRÖRA

Tillagningstid
20

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 8 st stora salladsblad
  • 1 burk Abba Klassisk Matjessill
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe dill

Räkröran

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0.5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0.5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Recept

Koka potatisen.

Snabbpicklad rödlök & rädisor
Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.

Het räkröra
Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.

Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!

783

Relaterade produkter