MATJESKLÄMMA MED HET RÄKRÖRA

Tillagningstid
20 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 8 st stora salladsblad
  • 1 burk Abba Klassisk Matjessill
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe dill

Räkröran

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0.5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0.5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Recept

Koka potatisen.

Snabbpicklad rödlök & rädisor
Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.

Het räkröra
Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.

Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!

783

Relaterade produkter