MATJESKLÄMMA MED HET RÄKRÖRA

Tillagningstid
20 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 4 msk smör
  • 8 st stora salladsblad
  • 1 burk Abba Klassisk Matjessill
  • 12 färskpotatisar
  • 1 knippe dill

Räkröran

  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 200 g skalade räkor
  • 2-3 msk chiliketchup
  • 0.5 tsk cayennepeppar/ tabasco/ sambal oelek
  • 0.5 lime, pressad

Snabbpicklade rädisor & rödlök

  • 1 rödlök, skivad i mandolin
  • 12-15 rädisor, skivade i mandolin
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Recept

1

Koka potatisen.

2

Snabbpicklad rödlök & rädisor
Blanda ättika, vatten och socker till sockret har löst sig, tillsätt de picklade rädisorna och rödlöken, ställ svalt i minst en timme.

3

Het räkröra
Blanda alla ingredienser till den heta räkröran, ställ svalt.

4

Montera din sillwrap med salladsblad, skivad färskpotatis, räkröra, matjes och toppa med de picklade rädisorna och rödlöken. Försvinnande gott!

Relaterade produkter