TAPAS

Portioner 20

INGREDIENSER

Sillceviche, Lag

  • 3 dl limejuice
  • 1 tsk socker

Inläggning

Asiatisk sill

  • 3-4 endiver
  • 2 burkar Abba Ingefära Lime
  • 3 dl majonnäs
  • 4 msk soja
  • Citron
  • 200 g strimlade morötter
  • 1 ask krasse

Lag

  • 0,5 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker

Tonfisksnitt

  • 1 Kavringbröd
  • 2 200g Abba tonfisk i vatten
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar
  • Rädisor
  • Böngroddar
  • Dill

RECEPT

  • Sillceviche:
    1. Skär sillen i små bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad rödlök, hackad chili och hackad koriander.
    2. Tärna avokadon och vänd ner den och mangon i silllagen.
  • Asiatisk sill:
    1. Pickla strimlor av morötter i lagen.
    2. Blanda majonnäsen med sojan och smaksätt med lite citronzest och saft.
    3. Lägg ut endivebladen och toppa med majonnäs, sill, morötter och lite krasse
  • Tonfisksnitt:
    1. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran
    2. Skiva ut rutor av kavringen
    3. Bre ut röran på brödet och toppa med tunt skivade rädisor, böngroddar och lite dill.

Dela