SPRÖDBAKADE PLÄTTAR MED PEPPARROTSGRÄDDE

Portioner 12

INGREDIENSER

  • 1 pkt smördeg
  • 6 ägg, kokta till medium, halverade
  • 1 burk röd caviar från Abba
  • 1,5 dl grädde
  • Pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
  • Gräslök till garnering

RECEPT

  • Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
  • Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
  • Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.

Dela