PANERAD SILL MED PICKLAD LÖK & CITRON-DILLCRÈME

Panerad sill med picklad lök & citron-dillcrème

INGREDIENSER

Picklad rödlök

  • 1 Rödlök
  • 0,5 socker
  • 2,5 msk ättikssprit (12%)
  • 1 dl vatten

RECEPT

  • Skiva rödlöken tunt och lägg i en klassisk 1-2-3 lag.
  • Häll upp mjöl, ströbröd och vispat ägg på tre fat. Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd.
  • Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg.
  • Blanda majonnäs med finhackad dill, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt & peppar.
  • Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen.

Dela