CHILI AIOLI SILL MED TOMAT PÅ GRILLAD BRUSCHETTA

 
Chili aioli sill med tomat på grillad bruschetta

INGREDIENSER

  • 1 burk Abba Chili Aioli sill
  • 1 tsk sriracha chilisås
  • 1/2 st färsk röd chili, finhackad
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 st tomater (1 till urkärnade skivor och 1 till riven)
  • 1/2 silverlök, finhackad.
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk kapris
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 st shisoblad eller persilja, finskuren

RECEPT

  • Skär en av tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset och skär i små kuber. Riv den andra tomaten på den grova sidan på rivjärnet och lägg det i en sil så att vätskan rinner bort.
  • Blanda tomatpuré, sriachachilisås, tomat, färsk chili, svartpeppar, kapris och silverlök med sillen.
  • Pensla brödet med olivolja och grilla eller stek brödet, lägg på tomat, sillen, grädda i ugnen på 200c i 3-5 min, toppa med riven tomat, torkad chili, finskuren shiso och lite olivolja.

Dela