ASIATISK SILLTAPAS

Portioner 16

INGREDIENSER

  • 2-3 burkar Ingefära Lime sill
  • 1-2 huvud hjärtsallad/miniroman
  • 8 cm ingefära
  • 0,5 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 200 gram morot
  • 3 dl majonäs, gärna hemslagen
  • 4 msk Svampsoja, eller efter smak & tycke
  • 1 citron
  • 1 ask smörgåskrasse

RECEPT

  • Häll av sillen i ett durkslag, dela salladen på hälften och skölj, dela ner i blad för blad.
  • Koka ihop vatten, socker och vinägern, tärna ner ingefäran i ½ cm bitar och låt den koka med i lagen, reducera ner till hälften, salta lätt, sila och låt svalna. Strimla moroten fint och lägg ner i den avsvalnande lagen.
  • Vispa ihop majonnäsen med sojan, tillsätt citronzest och saft, smaka av.
  • Lägg ut salladsbladen och spritsa i majonnäs, lägg på morötter och ett par bitar sill, avsluta med lite klippt krasse.

Dela