ÄNGAMAT MED STENBITSROM, ÖRTCREME & SÅS PÅ KALLPRESSAD RAPSOLJA

 
Ängamat med stenbitsrom, örtcreme & sås på kallpressad rapsolja
Portioner 4

INGREDIENSER

Skaldjurssmör

  • 50 g spenat
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka körvel
  • salt

Sås på rapsolja

  • 1 dl grädde
  • 1 st citron
  • 200 gram smör
  • 1/5 dl kallpressad rapsolja

RECEPT

  • Metod
    Koka betor och morötter mjuka i saltat vatten, skala och skär ner i mindre bitar.
    Skär vaxböna och ärtor i mindre bitar. Hyvla polkabetan i tunna skivor.
  • Örtcreme
    Koka upp en kastrull med vatten. Lägg alla örterna i en kannmixer. Lägg spenaten i det kokande vattnet i 30 sekunder, lyft upp spenaten i mixern och mixa slätt. Tillsätt ev lite vatten ifall örterna inte går runt i mixern. Smaka av med salt.
  • Sås på rapsolja
    Koka upp grädde med citronjuice och lite salt. Mixa i smöret tills såsen tjocknat. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och mer citron
  • Vid servering
    Koka upp saltat vatten en kastrull. Tillsätt vaxböna, ärtor och de kokta gulbetorna och morötterna. Koka ca 1 minut.
    Lägg örtcreme i botten på en tallrik. Toppa med grönsakerna, stenbitsrom & avsluta med polkabetor och sås.

Dela