ETT HAV AV MÖJLIGHETER.

Namnet Abba är en förkortning av AB Bröderna Ameln och registrerades 1906. Företaget grundades dock redan 1838 av brödernas pappa vars företagsnamn, till skillnad från sönernas, aldrig lånades ut till någon pop-grupp. Förutom att namnet var det något mindre klatshiga Christian Gerhard Ameln A/S var dessutom pop-musiken ännu inte uppfunnen.

Tiden gick, och den 1 januari 2014 slogs Abba, Procordia och Frödinge ihop och bildade Orkla Foods Sverige. Men Abba är fortfarande en kvalitetsgaranti och ett hav av möjligheter för alla som vill laga, äta och bjuda på mer fisk och skaldjur.

Bland Abbas produkter finns allt från fiskbullar och tonfisk till soppor, kaviar och färdiga såser. Och så förstås sill, sill och åter sill i alla dess former och smaker. Vår ambition är att alla som vill följa rekommendationen att äta fisk tre gånger i veckan också enkelt ska kunna göra det.

Nästan all vår tillverkning sker med förstklassiga råvaror i Kungshamn, med den storslagna bohuslänska skärgården utanför våra fönster och måsarnas skri i våra öron. Vi både hoppas och tror att lite av den känslan också ska märkas på smaken.