ETT HAV AV MÖJLIGHETER - OM HAVET ÄR RENT.

Abba vill göra det enkelt för svenska folket att kunna äta god mat från havet, som kommer från en hållbar havsmiljö. Varje år fylls haven på med ca 10 miljoner skräp, och så mycket som 80 % av allt skräpet kommer från land.

Abba vill göra en insats för att förbättra havsmiljön, och har ingått ett samarbete med Håll Sverige Rent, för att upplysa konsumenter om konsekvenserna av nedskräpning.

Abba vill fortsatt kunna erbjuda våra konsumenter ett hav av möjligheter – om havet är rent.

 

 

HÅLL SVERIGE RENT

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Förutom att nedskräpningen skadar djur och miljö, förfular och skapar otrygghet kostar den samhället stora summor varje år.

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem, och eftersom ingen har ansvar för att städa haven ökar mängderna för varje år som går. Om ingenting görs kommer det finnas mer plast än fisk i haven 2050.

Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och minska nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack.

Här kan du se reportaget om Abba och Håll Sverige Rents arbete

2016 så deltog Abba och Håll Sverige Rent på Västerhavsveckan i Björkö hamn och i Smögen. På plats uppmanade vi besökare att plocka skräp i utbyte mot en godbit från havet. Detta följer vi 2017 upp med bjuda strandskräpplockare med produkter från Abba och vår miljövänliga shoppingbag!