ETT HAV AV MÖJLIGHETER - OM HAVET ÄR RENT

Vi på Abba vill göra det enkelt för det svenska folket att kunna njuta av god mat från havet som kommer från en hållbar havsmiljö. Att kunna göra det är ett ständigt arbete, och varje år fylls dessvärre världens hav på med ca 10 miljoner ton skräp, och så mycket som 80 % av allt skräp kommer från land. Därför har vi valt att göra en insats för att förbättra havsmiljön, och har ingått ett samarbete med Håll Sverige Rent. Vi vill att alla ska förstå konsekvenserna av nedskräpningen och den negativa påverkan som den har på vår planet.

Vi på Abba vill fortsatt kunna erbjuda ett hav av möjligheter – om havet är rent.

HÅLL SVERIGE RENT

Skräpet finns överallt – i städerna, i naturen och i havet. Förutom att nedskräpning skadar djur och miljö, förfular och skapar otrygghet så kostar den samhället stora summor varje år.

ALLA KAN GÖRA NÅGOT

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem, och eftersom ingen har ett huvudsakligt ansvar för att städa haven ökar mängden för varje år som går. Om ingenting görs kommer det finnas mer plast än fisk i haven 2050, och det måste det bli ändring på.

FÖR HAVETS BÄSTA

Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och minska nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet, och vi på Abba är stolta över att stötta deras viktiga arbete.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack.